hummel Logo 160

skolo logo fb

OFF

2WIN.MK-page-001

Исланд поуспешен во меѓусебните дуели со Македонија

island mkd

Само трипати во меѓусебните дуели, а сме ги играле дури 15, македонската ракометна репрезентација извојувала победа против Исланд. Традицијата не е на наша страна и вечерва во Минхен ќе се обидеме да ја смениме тенденцијата.

Меѓусебни дуели на Исланд и Македонија:

12.09.1999, Исланд - Македонија 32-23, квалификации ЕП

19.09.1999, Македонија - Исланд 32-29, квалификации ЕП

10.06.2000, Македонија - Исланд 25-26, квалификации СП

11.06 2000, Исланд - Македонија 38-22, квалификации СП

02.06.2002, Македонија - Исланд 30-35, квалификации СП

09.06.2002, Исланд - Македонија 33-28, квалификации СП

08.06.2008, Македонија - Исланд 34-26, квалификации СП

15.06.2008, Исланд - Македонија 30-24, квалификации СП

18.03 2009, Македонија - Исланд 26-29, квалификации ЕП

17.06.2009. Исланд - Македонија 34-26, квалификации ЕП

15.01.2013, Македонија - Исланд 19-23, СП 2013

20.01.2014, Македонија - Исланд 27-29, ЕП 2014

19.01.2017, Македонија - Исланд 27-27, СП 2017

04.05.2017, Македонија - Исланд 30-25, квалификации ЕП

07.05.2017, Исланд - Македонија 30-29, квалификации ЕП

Само победникот од меѓусебниот дуел во Келн ќе замине да игра во глвнат групна фаза.

Share