hummel Logo 160

skolo logo fb

OFF

2WIN.MK-page-001

15.03.2001 HRSport.net

www.hrsport
 
Загреб ќе биде меѓу најдобрите 4 во Европа

Откако по многу перипетии станавтe член на РК Бадел Загреб, кажете ни што всушност пресуди да станете дел од нашиот најпознат ракометен клуб?

"Бадел Загреб е голем ракометен клуб, кој многу добри резултати зад себе и тоа беше најважниот фактор кога јас ја донесов одлука за доаѓање во Загреб. Втора работа која беше од клучно значење за моето доаѓање е исто така јазикот."
 
a 008


Настапувајќи за Бадел Загреб ви се исполни големата желба да играте против Барселона, но вашиот настаппосебно во „Блауграна„ не беше така успешен. Дали во прашање беше трема или начинот на игра на Барселона ја ограничи вашата игра?

"Мислам дека секој играч во секое време, чувствува нервоза, особено во дуел со гигант како Барселона. Мислам дека најголемиот проблем беше одбраната на Барселона. Поставија 6-0 одбрана, која нам не ни одговараше, бидејќи бевме подготвени на 5 -1 одбрана. Така не изненадија и ако што рековте ја лимитираа нашата игра."

Погледнете го интервјуто во интегрално издание на:
http://www.hrsport.net/Vijest.aspx?ID=4247
Share