hummel Logo 160

skolo logo fb

OFF

2WIN.MK-page-001

Македонија заврши на 11. место на ЕП во Хрватска

39167778044 fd4d47b69f z

Македонија се класифицира на 11. место на Европското првенство што може да се смета како добар резултат со оглед на проблемите со кои се соочи националниот тим во втората фаза од турнирот.

Пред Македонија завршија селекциите на Норвешка, Словенија, Германија, Белорусија. Зад Македонија останаа Србија, Исланд, Унгарија , Австрија и Црна Гора.

Следното Европско првенство заеднички ќе го организираат Австрија, Шведска и Норвешка.

Share