Битола

/Битола

КЛ7 Битола дел од пионерската лига на РФМ

Приказната на битолската школа за ракомет на капитенот, започна есента 2018 година.Големиот интерес [...]

2020-09-04T18:29:34+00:00 September 4th, 2020|Битола|0 Comments

КЛ7 ALL STAR натпревар

Последниот натпревар од новогодишното дружење предизвика најмногу внимание кај нашите најмалите ракометари [...]

Натпревар помеѓу пионерките на КЛ7

Вториот натпревар на предновогодишното дружење со Капитенот беше резервиран за пионерките. Пионерките од [...]

КЛ7 е едно огромно семејство децата се наша иднина, иднина на Македонија

Децата од КЛ7 школите низ Македонија изминатиов викенд имаа меѓусебна средба, запознавање и [...]

Повеќе од 500 ракометарчиња ја отворија втората сезона од КЛ7 КУП

Над 500 момчиња и девојчиња од школата на капитенот од Струга, Битола, Охрид, [...]

Најмалите ракометари од Битола ги покажаа своите вештини на петтите Алпски игри

Оваа недела во Битола се одиграа и петите Алпски игри во соработка [...]

2019-08-14T11:48:28+00:00 May 22nd, 2019|Битола|0 Comments

Кирил Лазаров се дружеше со децата од школите во Битола и Новаци

Натпреварот на репрезентацијата во Битола беше најголема радост за децата од школата [...]

2019-08-14T11:40:04+00:00 October 27th, 2018|Битола|0 Comments

Спортска Битола побогата со уште една ракометна школа

Во прекрасен амбиент во спортската сала на ОУ "Климент Охридски" се одржа првиот [...]

2019-08-14T11:47:46+00:00 September 20th, 2018|Битола|0 Comments