На тренинг со најмалите ракометарчиња во Македонија

//На тренинг со најмалите ракометарчиња во Македонија

На тренинг со најмалите ракометарчиња во Македонија

Од оваа сезона во ОУ „Блаже Конески“ во општина Аеродром ја имаме најмалата група на дечиња кои тренираат ракомет, односно деца родени 2012 година и помали. За овие најмали генерации ќе биде задолжена проф. Катерина Kонтески.

Основната цел на оваа група е обука и едукацијата на млади ракометари е и создавање на здрави млади индивидуи. Особен акцент ке биде ставен на развиток на различни моторички способности, на држење на телото, на подобрување на координацијата, рамнотежата, агилноста, снаодливост, брзината и силата, како особини кои неминовно ги поседува секој модерен ракометар.

Тренинзите се одржуваат секој вторник, четврток од 20 часот и сабота наутро. Повеќете информации можете да добиете на 076 407 406.

2019-10-16T15:25:49+00:00 October 16th, 2019|Аеродром|0 Comments