Пријателиски натпревар помеѓу пионерите од Скопје и Тетово

/, Тетово/Пријателиски натпревар помеѓу пионерите од Скопје и Тетово

Пријателиски натпревар помеѓу пионерите од Скопје и Тетово

Вчера во спортската сала „Архиепископ Доситеј“ се одигра пријателски натпревар помеѓу пионерките екипи КЛ7 Кисела Вода и РК Кромак која воедно е школа за ракомет „Кирил Лазаров 7“ – Тетово предводена од нашиот тренер Зоран Перовски.

Се одиграа две полувремиња по 30 минути па во двата дела шанса добија две различи генерации. Во првото полувреме „постарите“ пионери од Тетово подобро се снајдоа од нивните врсници од Кисела Вода и го завршија со водство од 10:15

Вториот дел им припадна на „помалите“ пионери од Кисела Вода кој успее да ја надополнат негатива и да го завршат натпреварот со резултат 20:20

 

2018-11-23T17:06:13+00:00 November 23rd, 2018|Главни Новости, Тетово|0 Comments