Децата од нашата школа дел од Скопскиот мини маратон

//Децата од нашата школа дел од Скопскиот мини маратон

Децата од нашата школа дел од Скопскиот мини маратон

Традиционалниот Скопски маратон и оваа година ги анимираше и најмалите. Преку 500 дечиња ја истрчаа зададената маршута, околу добро познатото авионче во паркот во општина Аеродром.

Членовите на школата на Капитенот од Скопје масовно земаа учество на мини маратонот. Во иднина тоа ќе биде наша редовна активност.

Трката беше симболична како поддршка на мотото на маратонот “УЧИЛИШТА БЕЗ НАСИЛСТВО ЗА СЕКОЕ ДЕТЕ”. Најдобрите добија медали, но и сите учесници во знак на сеќавање на овој настан.

2018-05-05T12:15:03+00:00 May 5th, 2018|Аеродром|0 Comments