Кирил Лазаров во идеалниот тим на последната деценија

Кирил Лазаров во идеалниот тим на последната деценија

Развојот на ракометната игра го доведе овој спорт да биде многу популарен во новиот милениум, а за тоа големи заслуги има и еден македонски ракометар. Имено, капитенот на нашата репрезентација, Кирил Лазаров се најде во „Куќата на славните” на ракометниот спорт за последната декада и во идеалниот тим на светот по 2010 година. Лазаров е во одбрано друштво на легенди на овој спорт.

Идеален тим на 2010-години:

Тјери Омејер
Филип Јиха
Никола Карабатиќ
КИРИЛ ЛАЗАРОВ
Лук Абало
Хулен Агинагалде

Идеален тим на 2000-години:

Арпад Штербик
Ненан Перуничиќ
Ивано Балиќ
Олафур Стефансон
Мирза Џомба
Кристијан Шварцер
Ларс Кристијансен

Идеален тим на 90-години:

Андреј Лавров
Патрик Чавар
Магнис Висландер
Џексон Ричардсон
Грегори Анкетил
Талант Душебаев

Извор: lazarovkiril7.com