Тренери на ракометната школа „КЛ7“ на обука за доусовршување

/, Главни Новости, Чешиново-Облешево/Тренери на ракометната школа „КЛ7“ на обука за доусовршување

Тренери на ракометната школа „КЛ7“ на обука за доусовршување

Викендов во Дојран се одржа обука за доусовршување  на тренери во организација на Здружението на ракометни тренери на Македонија.

На неа учествуваа двајца наши тренери и тоа Лилјана Новоселска Трпчевска од ракометната школа „КЛ7-Богданци“ и Евица Стојанова од ракометната школа „КЛ7- Облешево-Чешиново“.

На обуката предавачи од разни области и теоретски и практично работеа со нашите тренери.