Школата за ракомет “Кирил Лазаров 7” од Струга имаше несекојдневен тренинг со децата од центарот “Порака Нова”

/, Струга/Школата за ракомет “Кирил Лазаров 7” од Струга имаше несекојдневен тренинг со децата од центарот “Порака Нова”

Школата за ракомет “Кирил Лазаров 7” од Струга имаше несекојдневен тренинг со децата од центарот “Порака Нова”

За крај на оваа година гости на нашите деца од школата на капитенот во Струга беа децата кој ретко кога имаат можност да присуствуваат и активно да земат учество на некој тренинг. Обединети под името ” Порака нова” дечињата со интелектуална попреченост се забавуваа преку играта со ракометните топки .Видно возбудени и среќни што се на тренинг со нивните другарчиња кои активно тренираат ракомет . На гостите им беа доделени симболични подароци а најголема радост им причини новогодишната честитка напишана од Кирил Лазаров.

 

2017-12-26T16:59:54+00:00 December 26th, 2017|Главни Новости, Струга|0 Comments