Стартуваше школата за ракомет „Кирил Лазаров 7“ во Валандово

//Стартуваше школата за ракомет „Кирил Лазаров 7“ во Валандово

Стартуваше школата за ракомет „Кирил Лазаров 7“ во Валандово

Oчекувано кога станува збор за школата на Капитенот со голем интерес и полна сала дечиња “жедни” за ракомет Олгица Танчева и Мите Јанев ја стартуваа школата за ракомет „Кирил Лазаров 7“ во Валандово.

30 деца кои го сакаат ракометот го имаа својот прв тренинг и запознавање со своите учители по ракомет.

Јанев е првиот тренер на Танчева а сега заедно ќе работат со дечињата кои според возраста се поделени во две групи.

Како и во останатите школи на Капитенот низ Македонија тренинзите ќе се одвиваат три пати во текот на седмицата.

2017-11-28T17:10:03+00:00 November 28th, 2017|Валандово|0 Comments