hummel Logo 160

skolo logo fb

OFF

2WIN.MK-page-001

Интервјуа

12.01.2012 intervjua.com.mk

 
www.intervjua.com 
 
 
Ќе „гинеме„ за Македонија како кошаркарите, но не ветувам чуда
 
Се уште се силни впечатоците од успехот на кошаркарите во Литванија. Го гледаше ли и ти првенството таму и дали е тој успех некаков мотив за вас сега?

12.01.2012 Plusinfo

plusinfo
 
Навивачите не даваат голови, но даваат крилја за победа

Македонија е оценета како најголем аутсајдер на континенталниот шампионат, најмногу поради дисконтинуитетот во настапите на големите ракометни собири.
Дали е тоа предност или хендикеп?

- Мислењето дека сме аутсајдер е предност, бидејќи на одреден начин се одвлекува фокусот, односно притисокот врз нас.

Повеќе...

26.03. 2009 Gloria

gloria.com.hr screen capture 2012-6-7-12-8-28
 
 
Скитник заљубен во само една дама

Кој беше вашиот прв тренер?

- Мојот татко беше ракометар и е најзаслужен што сум тука и што почнав да се занимавам со овој спорт.Од раното детство одве со него на гостувања. За мене секогаш се бараше место во автобус, па тргнував со него низ целата земја. И во јуниори ми беше и тренер.

Повеќе...

11.02.2009 www.dalje.com

dalje
 
Славата секому му годи, но што сте пославен треба да бидете повнимателен

Меѓу тренинзите сепак стигнуваат да уживаат во дружење и во кафето во хотелскиот бар. Како што истакна, навивачите го препознаваат, но тоа не муе е никаков проблем и секогаш е подготвен да одговори на барањата за "фотографијата како сувенир."

Повеќе...

30.01.2009 idividi.com.mk

 

www.idividi.com

Лазаров, нов крал на стрелците

"Горд сум исто така и поради тоа што со победа го завршив Светското првенство. На теренот се чувствувавме добро и одигравме одличен меч против една Кореја, која ја елиминираше Шпанија. Уште еднаш си докажавме самите на себе дека можеме да им парираме на сите репрезентации.

Повеќе...