Главни Новости

/Главни Новости

Тимот од школата на капитенот дел од меморијалниот турнир “Мате Шундовски”

Викендов ракометните ветерани си спомнаа за човекот кој од трибини дишеше за ракометот [...]

2018-10-06T18:12:51+00:00 October 6th, 2018|Главни Новости|0 Comments

Не постои граница за љубовта кон спортот

Неодамна во Кавадарци се одржа државно првенство во глобал. Своевиден ракомет за лица [...]

2018-09-21T12:46:35+00:00 September 21st, 2018|Главни Новости|0 Comments

Голем интерес за ракомет во една од најголемите општини во Македонија

Во Новаци, една од најголемите општини во Р.Македонија според територијата, од пред некој [...]

2018-09-24T07:27:43+00:00 September 18th, 2018|Главни Новости|0 Comments

Школата за ракомет „Кирил Лазаров 7“ дел од првиот саем за неформално образование за деца и млади

 Школата за ракомет "Кирил Лазаров 7" викендов беше дел од настанот "После часови", [...]

2018-09-02T22:05:16+00:00 September 2nd, 2018|Главни Новости|0 Comments

Лазаров: Наша цел е да бидеме инкубатор на млади квалитетни ракометари, отворени сме за соработка со сите клубови во кои еден ден ќе играаат нашите деца

Во новата сезона уште три нови општини ќе бидат дом на школата на [...]

2018-08-27T14:22:48+00:00 August 27th, 2018|Главни Новости|0 Comments

Децата од Битола и Пелагонија ќе имаат можност да бидат дел од школата на капитенот

"Посебна чест и задоволство ми е за Битола, градот во кој што ги [...]

2018-08-24T16:16:36+00:00 August 24th, 2018|Главни Новости|0 Comments

Спортска “Кисела Вода” од септември станува дел од семејството КЛ7

И децата од Драчево дел од школата на капитенот Општина Кисела Вода е [...]

2018-08-19T16:21:45+00:00 August 19th, 2018|Главни Новости|0 Comments

Македонија станува побогата со уште една школа на капитенот

Во септември се отвора школа за ракомет "Кирил Лазаров 7" во Делчево Некогаш [...]

2018-08-16T08:52:01+00:00 August 16th, 2018|Главни Новости|0 Comments

Македонија е во полуфинале, победа во последната секунда

Машката кадетска ракометна репрезентација на Македонија со третата победа по ред осигура пласман [...]

2018-08-13T11:55:18+00:00 August 13th, 2018|Главни Новости|0 Comments