Чешиново-Облешево

/Чешиново-Облешево

Повеќе од 500 ракометарчиња ја отворија втората сезона од КЛ7 КУП

Над 500 момчиња и девојчиња од школата на капитенот од Струга, Битола, Охрид, [...]

КЛ7 КУП Исток: Преубави дружења и многу возбудливи ракометни натпревари

Школата на Капитeнот и овој викенд ги продолжи натпреварите во рамки на својот [...]

Кога штрковите од најголемото гнездо во Македонија ќе заминат на југ дечињата од Чешиново-Облешево се враќаат во сала

50 деца пораснати покрај оризовите полиња веќе 1 година се дел од школите [...]

2018-08-08T20:43:39+00:00 August 8th, 2018|Чешиново-Облешево|0 Comments

Кирил Лазаров во идеалниот тим на последната деценија

Развојот на ракометната игра го доведе овој спорт да биде многу популарен во [...]

Истокот од Македонија сака ракомет

Ако пред четири месеци имаше интерес кај децата да се дел од [...]

Тренери на ракометната школа „КЛ7“ на обука за доусовршување

Викендов во Дојран се одржа обука за доусовршување  на тренери во организација на Здружението на [...]

ЛАДНА партнер на школата за ракомет “Кирил Лазаров 7”

Брендот ЛАДНА ова лето стана партнер на ракометниот камп на капитенот кој се [...]