Blog 2014-10-11T14:23:15+00:00

На тренинг во ОУ „Кузман Шапкарев“ – Драчево со Влатко Котески

By | September 20th, 2018|Categories: Галерија|Tags: , , , , , , , , , , |

По подолго време во Драчево повторно ќе се игра ракомет. Тренинзите се одржуваат во ОУ„Кузман Шапкарев“ секој понеделник од 16 часот, среда 19 часот и петок [...]

Прв тренинг во ОУ “Климент Охридски”

By | September 20th, 2018|Categories: Галерија|Tags: , , , , , , , , , , , |

Покрај тоа што тренинзите се одржуваат во ОУ „Климент Охридски“, децата од школата на капитенот ќе имаат тренинзи и во салата на ОУ "Коле Канински", [...]

Спортска Битола побогата со уште една ракометна школа

By | September 20th, 2018|Categories: Галерија|Tags: , , , , , , , , , , |

Во прекрасен амбиент во спортската сала на ОУ "Климент Охридски" се одржа првиот тренинг на школата на капитенот во Битола. На првиот час по ракомет му претходеше [...]

На тренинг со Борче и Кирил во Новаци

By | September 19th, 2018|Categories: Галерија|

Од оваа сезона, во општина Новаци започна со работа школата за ракомет „Кирил Лазаров 7“. Најмалите дечиња во спорската сала „Пеце  Матичевски“ првите чекори во ракометот ќе [...]

Голем интерес за ракомет во една од најголемите општини во Македонија

By | September 18th, 2018|Categories: Главни Новости|Tags: , , , , , , , , |

Во Новаци, една од најголемите општини во Р.Македонија според територијата, од пред некој ден почна со работа школата на капитенот. Интересот од страна на децата е голем [...]

Вистинско дерби во Струга

By | September 16th, 2018|Categories: Струга|Tags: , , , , , , , , |

Денешниот ракометен натпревар во Струга навистина го оправда епитетот дерби помеѓу екипите на КЛ7-Струга и РК Струга во кадетска конкуренција, каде по голема борба на крајот [...]